Nieuwsbrief

Nieuwsbrief oktober 2013

Het zit er weer op!

muggenlogoNou ja, voor even dan. Nu het gezoem rond de muggen wat is gematigd, kijken wij terug op een uitermate geslaagde 56ste Haarlemse Muggenronde. De organisatie wil iedereen vriendelijk bedanken. De deelnemers, de medewerkers, de sponsoren, iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen, bedankt voor een fantastische Muggenronde!

Na een mooie zomer nemen wij voor even afscheid van onze winnaars en de ronde, maar we zitten niet stil! Inmiddels is de datum voor de nieuwe ronde al bekend.

De 57e Haarlemse Muggenronde wordt georganiseerd van zaterdag 9 augustus t/m zaterdag 16 augustus 2014!

En nu?
Terwijl de organisatie de volgende vergunningen alweer aanvraagt, kan een ieder zich alvast aanmelden! Enthousiastelingen tussen de 10 en de 15 jaar kunnen zich aanmelden voor deze super gezellige en fanatieke sportweek! Doe dat via onze website: www.muggenronde.nl.

Wij zijn natuurlijk niet (nu al) alleen op zoek naar deelnemers, maar ook sponsoren zijn alvast van harte welkom om zich aan te melden voor de Muggenronde van 2014! Neem contact op via het contactformulier op de website of stuur een e-mail naar: bf.prins@gmail.com

 

Grote Markt op zondag
Met zo’n groot sportevenement achter de rug, kan het niet anders dan dat er veel nieuwtjes te melden zijn! Het belangrijkste is misschien wel dat we besloten hebben ook volgend jaar op zondag de Grote Markt aan te doen en een rustdag te hebben op woensdag. De rustdag valt op woensdag midden in de Muggenronde week. Het was even wennen, maar voor zowel de deelnemers als de medewerkers heeft deze beslissing positief uitgepakt. Zo hebben nog nooit eerder zoveel rennertjes de koninginnenrit van donderdag uitgereden. Dat was voorgaande rondes wel anders, door de vermoeidheid konden veel rennertjes het niet aan. Daarnaast is de Grote Markt met zijn gezellige sfeer en enorme toeloop aan publiek op zondag zó goed bevallen, dat we dat nog een jaar gaan uitproberen. Dus zet zondag 10 augustus 2014 maar alvast in de agenda!

gm

 

Eline bedankt!
elineHelaas moeten we na een jaar alweer afscheid nemen van Eline van der Sluijs. Eline was afgelopen Muggenronde verantwoordelijk voor de jury. Voor deze taak zullen we komend jaar een andere vrijwilliger zoeken. De Muggenronde kan helaas niet meer rekenen op de inzet van Eline want ze gaat zich volledig storten op haar opleiding tot apotheker. Wij wensen haar daarbij natuurlijk veel succes en hopen dat we haar langs de lijn nog eens zullen treffen. Eline: bedankt!

 

Promoteam
mrteamSinds kort hebben wij een heus Muggenronde Promoteam! Niemand minder dan het enthousiaste ploegleidersduo Carolien Zandstra en Nicole Riem zullen dit promoteam leven in gaan blazen! De Muggenronde is een mooi evenement, maar had vorig jaar te kampen met een daling in het deelnemersaantal. Dat moet anders en daarom moeten we het evenement meer in de kijker willen spelen. Het bestuur gaat in overleg met Carolien en Nicole een plan maken om nóg meer deelnemers en sponsoren enthousiast te maken voor de Muggenronde. Er zijn veel nieuwe ideeën en aan het enthousiasme zal het niet liggen, dus dat moet helemaal gaan lukken! Carolien en Nicole, zet ‘m op en succes!

 

 

Wist je dat?
– de Muggenronde Twitter heeft? Volg ons via: @muggenronde.nl
– de Muggenronde Facebook heeft? Kijk op: http://www.facebook.com/muggenronde.
– de Muggenronde tegenwoordig een heus inschrijvingen e-mail adres heeft? Voor alle vragen over je inschrijving, of om je aan te melden, mail naar: inschrijven.muggenronde@gmail.com

 

Zo, en nu zijn jullie weer helemaal bijgepraat. Tot volgend jaar!   

 


Ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je in!
* verplichte velden


 

Nieuwsbrief April 2013

Afscheid genomen van onze erevoorzitter dhr. Verweij
Wij moeten helaas mededelen dat onze erevoorzitter Dhr. John J. Verweij zondag 31 maart overleden is. Hij heeft jarenlang veel voor de Haarlemse Muggenronde betekend en stuurde de Muggenronde als voorzitter op onnavolgbare wijze aan. Wij herinneren hem als een statige man die wel van een gebbetje hield. Maar ook als iemand die uit het blote hoofd alle tijden van de ‘rennertjes’, zoals hij ze altijd noemde, uitrekende, want zo’n computer vond hij maar niks. Vrijdag 5 april is er met grote belangstelling waardig afscheid genomen van de heer Verweij. Wij betuigen de nabestaanden onze deelneming en wensen een ieder die John J. Verweij heeft gekend sterkte toe.

Advertentie aangeboden/gezocht!
Advertenties gaan hand in hand met de website en onze sponsoren. Heeft u een advertentie of wilt u een advertentie? Dan hebben we belangrijke informatie voor u. Voor een klein bedrag kunt u een mooie advertentie en een logo op de website plaatsen. Door een advertentie op onze site te zetten steunt u de Muggenronde. Alle beetjes bij elkaar helpen ons dit geweldige evenement te blijven organiseren. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Ben Prins.
Heeft u al een advertentie? Dan zijn er voor u ook belangrijke wijzigingen gaande! Met de aankomende nieuwe website komen de advertenties er ook anders uit te zien. Wij vragen van u wat medewerking om dit zo mooi mogelijk te maken. Stuur uw advertentie en logo naar Ben Prins (bprins@muggenronde.nl). Als adverteerder krijgt u alle informatie zo snel mogelijk toegestuurd.

Twee vrienden, Twee lintjes
Cees Heijmel en Dannij van der Sluijs hebben in de Gravenzaal in het stadhuis een lintje opgespeld gekregen. Zij zijn nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Voor beide was het een verrassing. Ze hebben de onderscheiding onder andere te danken hun jaren lange inzet voor de Haarlemse Muggenronde!

www.muggenronde.nl wordt compleet vernieuwd!
Na flink brainstormen wordt de website compleet vernieuwd! De site zal een aantal belangrijke veranderingen ondergaan. Er zal vooral gewerkt worden aan de zichtbaarheid van de sponsoren. Deze zijn straks continu te zien. Daarnaast wordt er ruimte gemaakt voor nieuwe kopjes en ook de lay out is dan toegespitst op de nieuwe huisstijl van de Muggenronde. Het oude logo is iets aangepast, maar blijft grotendeels wat u van ons gewend bent. We zorgen dat alles straks veel makkelijker te vinden is en dat u zich snel thuis voelt op onze website. Neem binnenkort eens een kijkje op www.muggenronde.nl!

De trainingen gaan weer van start onder de bezielende leiding van enthousiaste ploegleiders!
Vind jij het leuk om alvast te trainen om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de Muggenronde? Dat kan! Zoals elk jaar organiseren wij weer trainingen voor de deelnemers. De training is wekelijks en begint op dinsdag 14 mei om 19.00 uur. Je bent welkom op het circuit van de Haarlemse Wielervereniging Excelsior aan de H.H. Werkmanweg in de Waarderpolder. De uitslagen kun je tussentijds bijhouden op de website en er zullen foto’s geplaatst worden op Facebook.

Zonder deelnemers en sponsoren geen Muggenronde!
Om een fantastische en hopelijk zonnige week te kunnen organiseren in augustus hebben wij hulp nodig! We hebben op dit moment nog (maar) 10 sponsoren en dit moeten er 16 worden! De Muggenronde sponsoren biedt veel voordelen voor bedrijven of particulieren! Dit is keurig op een rijtje gezet op de website!
Verder zijn er nog enkele plekken beschikbaar voor enthousiaste deelnemers! Ken jij of ben jij iemand die het leuk vindt om een week met leeftijdsgenootjes in en rondom Haarlem te fietsen? Neem een kijkje op de website! Je vrienden zijn uiteraard ook welkom!


Nieuwsbrief 2012 – 1

In deze eerste nieuwsbrief van het jaar 2012 kunnen wij vertellen dat de organisatie van de Muggenronde alweer in volle gang is. De datum is bekend en de ronde zal deze zomer zijn vanaf zaterdag 25 augustus tot en met zaterdag 1 september.

Voor de deelnemers..
Een Haarlemse Muggenronde brengt altijd veel organisatiewerk met zich mee en zo ook dit jaar. De route is bekend (zie website: www.muggenronde.nl) en ook loopt de inschrijving van de deelnemers goed. Er zijn echter nog plekken, dus schrijf je vooral in en kijk rond in je omgeving! Het is een leuke afsluiting van de zomervakantie en een goed begin van een nieuw schooljaar! Voor veel kinderen zijn ook veel ploegleiders nodig en ook daarvoor hebben wij nog enkele open plekken. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Kees Heijmel voor meer informatie of inschrijvingen.

Steunbonnen
Om de deelname aan de Muggenronde gratis te houden voor de deelnemers voeren wij elk jaar een puur noodzakelijke steunbonnenactie. Met de actie zijn prachtige prijzen te winnen zoals onder andere een flatscreen tv, maar ook andere huishoudelijke apparatuur! Steunbonnen zijn tijdens de ronde te koop maar ook nu al kunnen geïnteresseerden steunbonnen afhalen bij het bestuur van de Muggenronde. Een steunbon koop je al voor 2 euro. Je maakt dus kans op een leuke prijs, maar je helpt ook de Muggenronde toegankelijk te houden voor iedereen!

Sponsoren
Zonder steunbonnen geen Muggenronde, maar zonder sponsoren helemaal geen Muggenronde! Elk jaar is het werven van sponsoren een heikel punt en dit jaar evenzo. We hebben nog 3 ploegsponsoren nodig maar zijn ook al heel dankbaar met de 13 ploeg sponsoren die hebben toegezegd. Wat misschien wat onbekend is, is dat er ook gedeeltes gesponsord kunnen worden. Het is mogelijk om niet voor een hele ploeg te betalen maar een bijdrage te doen, of een advertentie op de site te laten plaatsen.

Nieuw dit jaar..
Wat nieuw is deze ronde is het logo. Het logo van Ben Prins vind je terug in deze nieuwsbrief maar ook op de site en bijvoorbeeld de posters. Naast het maken van het logo is Ben Prins ook toegetreden tot het bestuur samen met Carmen van Dam. Zij zullen hard hun best doen om te helpen en om van elke Muggenronde weer een succes te maken! Beiden hebben al behoorlijk wat ervaring met de Muggenronde en zijn ook zelf deelnemer geweest. Ben is hard gaan werken bij de werkersploeg en Carmen heeft al verschillende ploegen onder haar enthousiaste leiding gehad.

Kortom, we kunnen weer niet om de “100 rennertjes van de Haarlemse Muggenronde” heen dit jaar!