Stichting Haarlemse Muggenronde

De Haarlemse Muggenronde wordt al bijna 60 jaar georganiseerd. De ronde is opgezet door de politie die een manier zocht om de straatschoffies van de straat te houden. Later werd het meer en meer de ronde zoals wij hem nu kennen. Met als belangrijk kenmerk dat deelname voor kinderen gratis is. Op deze manier bieden wij ook de kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen de kans om mee te kunnen doen. De stichting is in 2006 opgericht. Een stichting biedt vele voordelen, o.a. met betrekking tot sponsoring.

Sinds 2012 is er een nieuw bestuur dat zich met veel enthousiasme inzet om van de Haarlemse Muggenronde wederom een succes te maken en de traditie tot in lengte van dagen voort te zetten. Het bestuur is al ver van tevoren bezig met o.a. het uitzetten van de routes en het binnenhalen van sponsoren. We willen ons graag even aan jullie voorstellen.

bestuur 2014

 

Ben Prins – voorzitter
BenBen Prins is 25 jaar en studeert grafische vormgeving in Breda. Ben deed als 14-jarige deelnemer mee aan de Muggenronde van 2003. Hij is niet meer weg gegaan. Hij heeft meegereden als achter-rijder in het peloton en daarna is Ben zich gaan inzetten als opbouwmedewerker. Als de kinderen aankomen op locatie zorgt hij ervoor dat het parcours klaar staat.
Door zijn ervaring als organisator van verschillende evenementen is Ben in 2010 gevraagd zich bij het bestuur te voegen. In het najaar van 2012 volgde hij Dannij van der Sluijs op als voorzitter. Hij zit de bestuurs- en medewerkersvergaderingen voor en is verantwoordelijk voor het regelen van sponsors en adverteerders. Hij is ook de ontwerper van de verschillende Muggenronde-uitingen als het logo en de poster. Tijdens de Muggenronde blijft hij werkzaam als opbouwmedewerker.­

Carmen van Dam – secretaris
CarmenCarmen van Dam is 22 jaar en studeert Geneeskunde in Amsterdam. Toen zij 14 jaar was deed zij voor het eerst mee aan de Haarlemse Muggenronde. Dat jaar verliep echter niet zo gelukkig want na dag 1 stond Carmen de rest van de week met krukken langs het parcours door een val van de fiets. Het jaar er na verliep beter en was zo gezellig dat Carmen de jaren er na ploegleider is geworden en gebleven. In het najaar van 2012 is Carmen toegetreden tot het bestuur om langzaam aan de functie van Kees over te nemen. Zodoende is Carmen verantwoordelijk voor het briefverkeer, de administratie en een gedeelte van de website. Tijdens de Muggenronde is Carmen gewoon weer ploegleider.

Wim Dijkers – penningmeester
WimWim Dijkers is 69 jaar oud – dus AOW-er. Bij de 43e Muggenronde heeft Wim Kees Heijmel een aantal weken geassisteerd met de voorbereidingen en wat vergaderingen bezocht. Na 41 jaar actief te zijn geweest in de voetballerij. Gezien hij het bij de bezochte vergaderingen leuk vond, is hij bij de 44e Muggenronde toegetreden tot het bestuur. Sinds wij een stichting zijn is zijn functie penningmeester. Dit in samenwerking met dhr. M. van Bakel en de dhr. J. Hekelaar. Zijn hobby’s zijn o.a.: genealogie (familieonderzoek), lezen en kruiswoordpuzzels.

Kees Heijmel – bestuurslid
KeesKees Heijmel is 72 jaar oud en al 30 jaar betrokken bij de Muggenronde. Vroeger volgde hij de Muggenronde altijd en ging ook regelmatig kijken als de karavaan na een week fietsen weer terug kwam. Eindelijk ging een van de kinderen meedoen aan het spektakel. Uiteraard ging hij kijken naar de wedstrijden en dat viel op. Zodoende was de vraag van zijn oude buurjongen Fok van Heerde of hij het volgende jaar ploegleider wilde worden. Het leek hem leuk en hij werd ploegleider.
Na een tiental jaren als ploegleider werd Kees gevraagd of hij niet in het bestuur wilde. Na een paar jaar als bestuurslid werd hij na het overlijden van Fok van Heerde secretaris, tot vorig jaar. De Muggenronde is in de gelukkige omstandigheid dat er heel veel enthousiaste jonge mensen zich inzetten, ook voor bestuursfuncties. Zodoende zijn er mensen die het zijn gaan overnemen. Kees’ taak is nu deze mensen met raad en daad bij te staan en zorgen dat er weer een prachtig evenement van gemaakt wordt. Dat gaat zeker lukken! Als alles mee zit nog een jaartje en dan hoopt hij samen met Dannij van der Sluijs,op een bankje, van een afstandje naar dit prachtige evenement te kijken en te genieten. Tot slot: de Muggenronde zal nooit verloren gaan en daar zorgen we met zijn allen voor.

Werner Soerewijn – bestuurslid
WernerWerner Soerewijn is 48 jaar en getrouwend met Irene. Zij hebben twee dochters, Rachelle en Oriana. In het dagelijks leven is hij wagenparkbeheerder bij een transportbedrijf. Dit houdt in dat hij alles regelt om te zorgen dat de auto’s blijven rijden zonder problemen. Zijn hobby’s zijn fietsen, motorcross en autoracen. Door het fietsen is hij met de Muggenronde in aanraking gekomen. Bij Rachelle in de klas zat Julian Bos, hij deed mee met de Muggenronde en wilde wel met mij en Rachelle fietsen. En zo gebeurde het. Toen Rachelle eenmaal met de Muggenronde mee had gedaan, wilde haar zus Oriana ook meedoen. De opa van de meiden doet ook al mee als voorrijder samen met John. Zo is het gekomen dat Werner zichzelf heeft aangemeld om ook iets bij de Muggenronde te kunnen doen. Hij zorgt er met twee dames voor dat iedereen tijdens de ronde genoeg te eten en te drinken krijgt. En hij probeert de route zo goed mogelijk te laten verlopen.