Muggenvirus bloeit op tijdens de fietsenkeuring

De start van de Muggenronde komt er eindelijk weer aan, maar eerst de keuring van de fietsen. Traditioneel wordt deze keuring de woensdag voor de start gehouden, locatie Voetbal Vereniging de Brug. Zo ook dit jaar, we zijn weer super fijn ontvangen.

Woensdag 7 augustus zaten de “mannen” klaar om de deelnemers te ontvangen. Beetje verscholen onder het afdak, anders werden ze nat. Letterlijk en figuurlijk druppelden de deelnemers binnen. Soms moest je twee keer kijken en geloofde je je eigen ogen niet: wat zijn ze weer veranderd! Even een praatje en het was weer als vanouds.

Er zijn dit jaar veel nieuwe enthousiaste deelnemers die zich verheugen op de dagen die komen gaan. Ze zaten vol vragen hoe het er nu allemaal precies aan toe gaat. De een met nog hogere verwachting van de ronde dan de ander maar we verklappen niet alles.Het is en blijft een leuke week voor iedereen die mee wil doen en een fiets heeft. Het heeft niets met topsport te maken in de zin van presteren, maar wel in de zin van enthousiasme en samenzijn.

Stiekem heb ik even naar de shirts die door de sponsors verstrekt worden gekeken, ze zijn zo mooi! Ik kan niet wachten tot zaterdag!

Ondanks de regen is driekwart van de deelnemers al langs gekomen om de fiets te laten keuren, recordaantal op de woensdag. De rest wordt gekeurd op zaterdagochtend. Daarna begint het leukste wielerspektakel van Haarlem en omstreken. Een groot gekleurd peloton fietsend onder begeleiding van motoragenten van punt A naar B. Dus iedereen nog even vroeg naar bed, luieren en dan een leuke, gezellige, sportieve week tegemoet zien. Hier hebben we ons een heel jaar op verheugd!

 

Carolien Zandstra