Vol adrenaline wachten op het startsein

Dinsdagavond 5 augustus is de allerlaatste training geweest voor de deelnemers van de 57ste Haarlemse Muggenronde. Het was gezellig druk en de deelnemers gingen er voluit tegenaan om nog op de laatste training te kunnen vlammen. De traingingen zouden ook prima zijn voor de ploegleiders want ook zij moeten er weer in komen. Er was een ploegleider, ik zal geen namen noemen, die aan de kant met weidse armbewegingen aanwijzingen stond te geven. Wat deed die ploegleider dat goed. Dat leek goed te gaan totdat een deelnemer de pylonen vergat waardoor de tijd niet mee telde voor de einduitslag. Wat de ploegleidster geleerd heeft is niet alleen aan te geven dat je achter de pylon langs moet maar dat je ook moet aangeven dat ze wel moeten slalommen. Later werden er nog sprintjes tegen elkaar gereden en die zagen er allemaal prima en oerend snel uit, niet te klokken en dat werd dan ook niet gedaan. Voordat iedereen het in de gaten had, was het einde van de training daar, acht uur is acht uur, maar alle fietsende deelnemers wilde wel door blijven gaan.

Woensdag 6 augustus is de overbekende fietsenkeuring weer gehouden. Reken maar dat de fietsen thuis eerst zijn afgespoeld en voorzien van een olie smeerseltje dus: Kom maar op met de keuring! Computer in de rugzak en op weg naar Voetbal Vereniging de Brug. Er kwamen zo’n 50 kinderen. De steunbonnen werden trouwens ook gelijk afgerekend.

De herkenning van de ploegmaatjes was weer fantastisch om te zien. Maar ook zoveel nieuwe gezichten en dan zijn nog niet eens alle deelnemers geweest. De nieuwelingen vol vragen en nieuwsgierige blikken. Ze weten niet goed wat ze kunnen verwachten, maar staan ondertussen te trappelen en vol adrenaline te wachten op het startsein aankomende zaterdag. Nog twee nachtjes slapen en ja hoor dan gaan we de hele stoet weer tegenkomen in en om Haarlem. Dus mijn advies, nog even op de plaats rust, dan kun je goed uitgerust en vol goede zin aansluiten in het leukste gekleurde gesponsorde peloton van Haarlem en onder begeleiding van oom agent van punt A naar B fietsen. En geloof mij als de week is afgelopen kun je niet wachten tot volgend jaar!!!

– Carolien Zandstra