Broodnodig!

Vroeg uit de veren, want er moet weer van alles gehaald worden bij de Sligro en de Haarlemse Bakker. Kun je 08:00 uur bij de Sligro zijn, jawel hoor voorzitter dat kan ik. Achteraf vraag je waarom zo vroeg, de Sligro gaat pas om 08:30 uur open! Dan eerst maar naar de bakker, de bestelling inladen en hop weer naar de Sligro. Ook in de vriescel voor de patat, en die is KOUD, en dan bedoel ik ook KOUD. Bij V.V. De Brug bestelling uitladen en klaar maken. De stickers op de tasjes waren geen succes dus proberen we het met nummertjes op de tasjes. Onderwijl komen de deelnemers al weer binnen druppelen, vrolijke gezichten en veel gelach, heerlijk om mee te maken.

Terwijl Kees de ploegleiders en bij/zij/voor en achterrijders bijeen roept voor een peptalk rijdt de foerage vast naar de wielerbaan. Daar wordt een prachtig plekje ingericht met tafeltjes en stoeltjes naar de EHBO tent, dat wel gezellig bij elkaar. Daar komen ze alweer aan de bonte stoet, de fietsen nog niet in de hekken of de eerste limonade en bouillon drinkers komen er alweer aan. Doen ze goed want met deze temperaturen moet je goed blijven drinken en zij hebben ondertussen al weer aardig wat metertjes weggetrapt deze ochtend. De broodzakken staan klaar voor de ploegleiders zodat ze het niet hoeven te vragen, prima geregeld.

De eerste wedstrijd wordt alweer klaar gezet, jawel de eerste keer de (brrrrr) wip. Geen schande om die de eerste keer een beetje eng te vinden, de tweede keer is het al gewend om over een bewegende plank te rijden, vraag maar aan Merel. De deelnemers moeten eerst een sprintje trekken, pylonen, sprintje keer pylon, de wip, sprintje en pylonen. Pff dat is me een moeilijke wedstrijd maar de deelnemers draaien hun hand daar niet voor om. Welnee, de een na de ander komt overal vlot veilig over en om heen. De kinderen staan elkaar toe te roepen dat ze het goed doen, en het lukt je wel die wip, niet angstig zijn. Je hebt snelle deelnemers, snelle snellere deelnemers maar ook SUPER SNELLE SNELLERE deelnemers, daar kun je niet van winnen. Een deelnemer is daar zeer teleurgesteld over, dan moet je zorgen dat je weer beter bent dan de andere, dat zou die doen, en het lukt nog ook hoe knap!

Het broodjes pakken gaat prima zo met de zakken, geen probleem, ehhhhh toch een pieterpeuterig probleempje, het brood is op en er is geen KAAS. Ben je mooi klaar mee als je honger hebt he Soraya J, maar we beloven we zorgen morgen voor voldoende brood. De ploegenwedstrijden worden weer bedacht en in gereedheid gebracht na de individuele wedstijden. Dat wordt weer spannend want alle ploegen willen sneller dan de andere ploeg, maar er kan maar een ploeg de snelste zijn, toch? De Vanko/ Touchdowncenter bij de jongens zijn zo goed op elkaar ingespeeld, die gaan me er toch mooi doorheen, super gewoon. Daarna kwam de estafette race, je moet elkaar echt raken anders telt je tijd niet. Dit is een tactische race waar veel gevraagd wordt van de ploegleider, want wie laat je starten of eindigen. Het mooie hieraan is dat het vanzelf goed gaat. Het is altijd lekker druk rondom deze wedstrijd omdat het ook goed overzichtelijk is voor het publiek dat in grote getale komt kijken.

De kinderen dansen en springen rond hun eigen ploegleider van de gezonde spanning omdat ze gewoon heel goed willen doen. Het gaat prima, het ene kind raakt zijn ploeggenootje net aan en het ander kind slaat alsof het iets kapot moet maken, bang dat hun tijd niet telt. Hierna komt de ploegenrit, de tijd van de eerste drie telt helemaal en de tijd van nummer vijf voor 20%. Ook hier komt het weer aan op tactiek, hoe ga je dit nu aanpakken. Het mooiste is natuurlijk met zijn vijven maar dat lukt niet altijd, er zijn er altijd die sneller gaan omdat het hun sport is en er zijn er altijd een paar die het moeilijker vinden. Onderweg is er geen ploegleider dus zal de ploeg uiteindelijk zelf een beslissing moeten maken om een snelle tijd te kunnen neerzetten. Duwen mag niet ook wel werd er vorig jaar nog volop geduwd, de jury is onverbiddelijk, elke deelnemer moet zelf trappen.

Teleurstelling bij een deelnemer omdat de ploeg zich in haar beleving niet heeft gehouden aan de gemaakte afspraak leverde de ploeg de tweede tijd op. De rest van de ploeg kwam naar de teleurgestelde deelnemer om aan te geven dat iedereen enorm trots was op de behaalde prestatie van hun team. Zo knap dit weer, zelf de miscommunicatie oplossen en uiteindelijk weer blije gezichten. Er waren genoeg ploegen die gebroken over de finish kwamen en dan bedoel ik 3 om 2, en ook bij deze wedstrijd was weer duidelijk te zien wie er op wielrennen zit en wie niet. Maar wat heb ik een bewondering voor al die deelnemers en al helemaal voor de deelnemers die in hun eentje kapot over de finish komen. Wel gedragen door het gejuich en geklap van iedereen aan de kant, maar toch in je eentje over de finish!

Moe maar voldaan wordt alles weer in de gereedheid gebracht om aanwezig te kunnen zijn bij de prijsuitreiking. De Muggen zijn bij zowel de meisjes als de jongens nog hetzelfde, evenals het ploegenklassement, hoewel: Vanko/ Touchdowncenter is van de 10de plaats opgeklommen naar de 2de plaats, dat is toch super! Bosssen bloemen weer mee naar huis , douchen en hop onderweg naar ploegleider Nicole voor een avondje “broodje kip”, betalen we allemaal zelf J. Morgen weer nieuwe kansen, ik heb er zin in!!!!!!!!

Carolien Zandstra